Sprijin pentru HUB-ul logistic de la Suceava

 

Militari din Divizia 4 Infanterie „Gemina” participă, alături de alte formațiuni, la activitățile desfășurate în cadrul „Centrului logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitate în Ucraina”, din județul Suceava. Astfel, misiunea militarilor Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” și, ulterior, ai Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” este de a sprijini activitățile de gestionare a fluxului de ajutoare umanitare aduse din țări membre ale Uniunii Europene, în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (UPCM). 

Militarii fac tot ce le stă în putere pentru a executa în bune condiții misiunea încredințată și se simt onorați că, prin dăruirea și eforturile depuse, pot da o mână de ajutor celor aflați la nevoie în această perioadă.

 

* * *

          HUB-ul logistic a fost constituit sub egida UPCM, reglementat prin Decizia nr. 1313/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 17 decembrie 2013, operaționalizarea sa fiind o extindere a capacității de furnizare a asistenței oferite Ucrainei de statele membre sau participante la UCPM.

 

#Divizia4Infanterie #Brigada61VânătoriDeMunte #Brigada15Mecanizată

#Batalionul17VânătoriDeMunte #Batalionul335Artilerie 


Text, foto: Batalionul 335 Artilerie,  Batalionul 17 Vânători de Munte

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2