În mijlocul oamenilor

Generalul de brigadă Daniel Pop, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, a participat la activitățile de instruire ale „Lupilor Negri”.

A fost o zi de instrucție obișnuită a camarazilor ieșeni, o zi în care au avut ocazia să-i prezinte metodic comandantului brigăzii modul profesionist în care își exersează tehnicile, tacticile și procedurile, care s-au transformat în reflexe „umăr la umăr”. Dedicați și implicați până la cele mai mici detalii, militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au confirmat că sunt capabili să-și îndeplinească eficient orice misiune, indiferent de context, condiții meteo sau complexitatea acesteia.

Atingerea obiectivelor oricărei acțiuni, chiar și de pregătire, reprezintă un deziderat pentru întreg personalul Brigăzii 15 Mecanizată. Comanda și controlul acestora se poate realiza doar prin implicarea totală a factorilor decidenți de la toate nivelele de comandă.

***

„ Un bun lider trebuie să fie mereu în mijlocul oamenilor pe care-i conduce, ca parte activă a echipei, să le cunoască nu doar problemele ci și posibilitățile astfel încât să-i capaciteze pe fiecare după posibilitățile și nivelul de pregătire, doar așa putem să ne îndeplinim eficient obiectivele.

  Succesul unei acțiuni militare se datorează în mare măsură factorului uman și clar, elementul de execuție, voința lui, aptitudinile și deprinderile lui, au rolul hotărâtor asupra scopului final”, a precizat  generalul de brigadă Daniel Pop.

 

Text și foto: Lucien Covalciuc

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2