Batalionul 55 Comunicații și Informatică, la ceas aniversar

Batalionul 55 Comunicații  și Informatică „Napoca” a marcat, în data de 30 martie, la Cluj-Napoca, aniversarea a nouă decenii de istorie și tradiție militară.

Aniversarea a debutat cu un moment aparte, cu o încărcătură spirituală deosebită, constituit de resfințirea, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu, a capelei militare, care funcționează în cazarma unității din Someșeni și poartă hramul „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”. Un edificiu care a fost „ctitorit” printr-un efort  remarcabil al militarilor batalionului și al preotului militar Cosmin Copaciu.

În cadrul ceremoniei militare, care s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, a avut loc și decorarea Batalionului 55 Comunicații  și Informatică „Napoca” cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre. De asemenea, unor militari din cadrul structurii le-au fost acordate distincții militare, pentru profesionalismul și rezultatele obținute în activitatea desfășurată.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor batalionului, urmată de dezvelirea unei plăci comemorative realizată în cinstea eroilor unității căzuți la datorie în perioada 1941-1943.

Le dorim camarazilor din Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca” mult succes în a asigura permanent sprijinul de comunicații și informatică la nivelul diviziei!

***

Batalionul 55 Comunicații și Informatică este continuatorul tradițiilor de luptă ale Regimentului 2 Transmisiuni, înființat la 1 aprilie 1932, în localitatea Câmpina, prin decretul Regal nr. 497 din 22 februarie 1932.

După ce a participat atât la Campania din Est, cât și cea din Vest ale celui de-Al Doilea Război Mondial, Regimentul 2 Transmisiuni este dislocat, în anul 1948,  la Cluj-Napoca. În 1959 acesta se transformă în Regimentul 55 Transmisiuni, iar în anul 1990 primește denumirea onorifică „Napoca”.  Începând cu 01 iulie 2006 devine Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, denumire pe care, structura care funcționează în garnizoana Someșeni, o poartă și astăzi, cu mândrie.

Militari din cadrul structurii au participat, de-a lungul timpului, la exerciții naționale și multinaționale desfășurate pe teritoriul României dar și la misiuni în teatrele de operații din Balcani, Irak, Afganistan și Polonia.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3