Ceremonie de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

31 martie, Cluj-Napoca. La sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în prezenţa ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unități.

Generalul-maior Dorin Blaiu a predat Drapelul de Luptă și comanda diviziei locțiitorului comandantului, generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Totodată, cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu, care a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020. Domnia sa a trecut în rezervă la finalul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe parcursul căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

La activitate au participat reprezentanți ai eșaloanelor superioare, autorităților publice locale, mediului universitar, ai unor instituții din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, precum și comandanții unităților subordonate comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și ai altor structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Text: Andi Asandei

Foto: Emil Moritz & Laurențiu Turoi

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3