O şedinţă de tragere „altfel”

Joi, 27 aprilie, în poligonul Valea Murătorii din Cluj-Napoca, a avut loc „Cupa Forțelor Terestre”, o competiție de tragere organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”, în contextul manifestărilor prilejuite de aniversarea celei mai numeroase categorii de forțe a Armatei.

Competiția a reunit la linia de … tragere reprezentanți ai instituțiilor de presă clujene precum și ai instituțiilor publice locale și județene. Deși desfășurată într-un climat amical, lupta pentru punctele din centrul țintei a fost una strânsă. Pentru cei care nu s-au aflat la prima experiență de acest fel lucrurile au decurs mai ușor, însă au fost și „militari pentru o zi” pentru care experiența luării liniei de ochire a fost o premieră. Chiar și așa, deși pentru unii casca de protecție balistică nu a fost foarte comodă, iar pentru alții arma a cântărit prea greu, nimeni nu s-a plans și fiecare a încercat să facă cinste instituției pe care a reprezentat-o.

Deși camaraderească, la final competiția a trebuit să își desemneze câștigătorii. Din rândul jurnaliștilor, domnul Andrei Georgiu a urcat pe a treia treaptă a podiumului, urmat de domnul Daniel Bercian pe locul al doilea, iar câștigătorul „Cupei Forțelor Terestre” din partea reprezentanților mass-media a fost domnul Mihai Bacalu, un veteran al participării la competițiile organizate și în trecut de marea unitate.

În ceea ce privește clasamentul reprezentanților instituțiilor publice la nivel local și județean comisarul Doru Rus de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj s-a clasat pe poziția a treia, urmat de domnul Florin Săsăran de la Instituția Prefectului Județului Cluj pe poziția a doua, iar câștigătorul acestei ediții a fost locotenent-colonelul Claudiu Fekete de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj.

Desfășurată ca o extensie a relațiilor interinstituționale foarte bune pe care marea unitate le are cu celelalte instituții din garnizoana Cluj-Napoca, ediția din acest an a „Cupei Forțelor Terestre” a fost una de interes, dovadă fiind și numărul mare de participanți. La final, cu toții au promis că vor onora și invitațiile la alte evenimente de acest fel.

Le mulțumim tuturor că au fost alături de noi cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, îi felicităm pentru determinarea în a dovedi că pot fi buni militari și îi așteptăm în rândul nostru și cu alte ocazii!

Text: Andi Asandei

Foto: Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4