Activități cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, în unitățile Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

Ziua Forțelor Terestre a fost marcată, în acest an, în garnizoanele din zona de responsabilitate a diviziei printr-o serie de manifestări care au inclus ceremonii militare, competiții sportive, ședințe de tragere cu participarea personalului din instituțiile civile sau Ziua Porților Deschise.

·   Brigada 81 Mecanizată a organizat, la Bistrița, în data de 28 aprilie, Ziua Porților Deschise, eveniment pe durata căruia au fost organizate, pentru publicul larg, standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii și echipamentelor din dotare.

Totodată, la sediul Brigăzii s-au desfășurat o serie de jocuri sportive și aplicativ militare la care au participat militari din structurile marii unități, dislocate în garnizoana Bistrița. Sâmbătă, 30 aprilie, militarii bistrițeni au sărbătorit Ziua Forțelor Terestre printr-o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș. La activitate au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale, cadre militare în rezervă și retragere și personalul unităților Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” dislocate în garnizoana Bistrița.

 

·   La Iași, reprezentanții Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au organizat ediția de primăvară a competiției ,,Cupa prietenii Brigăzii 15 Mecanizată”, un concurs de tras cu arma la care au participat reprezentanți ai societății civile, iar cei mai experimentați militari din structurile marii unități s-au duelat în cadrul competiției ,,Cel mai bun trăgător din Brigada 15 Mecanizată”

·   La sediul Batalionului 198 Logistic ,,Prut'' din Iași a fost organizat un concurs inedit pentru a desemna cea mai buna echipă de bucătari din brigadă.

·   La Miercurea Ciuc, la comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, a fost organizată o ceremonie militară în cadrul căreia  au avut loc avansîri în grad a unor soldaţi-gradaţi profesionişti și au fost premiați câștigătorii concursurilor sportive care s-au desfășurat la nivelul garnizoanei Miercurea Ciuc.

·   La Arad, manifestările au debutat cu un simpozion organizat în Sala Oglinzilor a Cercului Militar. De asemenea, în data de 28 aprilie 2022, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a organizat o expoziție de tehnică, echipament și armament în Piața Avram Iancu din municipiul Arad. Totodată, în data de 30 aprilie 2022, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a organizat, în colaborare cu administrația publică locală, Arhiepiscopia Aradului și instituții ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.

·    

 

Foto: #Brigada81Mecanizată  #Brigada15Mecanizată #Brigada61VânătoriDeMunte

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3