Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită în garnizoana Iași printr-o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 7 Roșiori.
La eveniment au participat domnul Petru-Bogdan Cojocaru - prefectul judeţului Iaşi, general de brigadă Daniel Pop - comandantul Brigăzii 15 Mecanizate ,,Podu Înalt”, oficialități locale, veterani de război, militari activi, în rezervă și în retragere, comandanți ai unităților din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și numeroși ieșeni.

***
Data de 29 aprilie a fost stabilită ca zi a veteranilor de război în anul 2007 prin Hotărâre de Guvern şi a fost sărbătorită pentru prima dată în România la 29 aprilie 2008.
În garnizoanele din ţară această zi este sărbătorită prin ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, simpozioane, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Text / foto: Lucien Covalciuc.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3