,,O școală mică cu o inimă mare”- prezentare de tehnică în Polonia

           Miercuri, 11 mai, în localitatea Różyńsk Wielki a avut loc o prezentare de tehnică militară pentru elevii școlii primare Stefan Wyszyński. La activitate au participat şi copii de la Şcoala Specială şi Centrul Educațional din Elk, care au răspuns prezent la o altfel de ,,lecție” pe care nu o pot învăța la tablă.

Militarii români alături de partenerii americani şi britanici din cadrul grupului de luptă din Polonia au avut posibilitatea de a le prezenta copiilor diverse echipamente militare şi de a petrece câteva ore alături de aceștia într-o atmosferă caldă, plăcută şi plină de joacă.

De la ,,atelierul de machiaj”  până la ,,atelierul cu bunătăți” din pachetele de hrană rece ale militarilor, precum şi pe terenul de baschet sau pe ,,ringul de dans” a fost o forfotă continuă dominată de zâmbete si colecționarea de însemne de pe ținutele militarilor.

Curiozitatea acestor copii şi dorința entuziastă de a descoperi lucruri noi, de a vedea, de a testa i-a îndemnat să exploreze şi treptat am depășit barierele lingvistice dintre noi, sfârșitul activității aducând o creștere semnificativă a încrederii în sine pentru aceste suflete minunate, iar pentru noi a fost o zi în care ne-am încărcat cu energia pozitivă pe care o emană, cu pacea şi căldura din inima lor.

Text și foto: Liviu Burtică

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2