Vizită în Polonia a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale din MApN
Miercuri, 25 mai, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană “Gheparzii Transilvani” au primit, la Bemowo Piskie, în Polonia, vizita doamnei Simona Cojocaru, Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale din MApN.
Cu această ocazie, oficialul român a participat la un briefing de informare alături de reprezentanți ai Ambasadei României în Polonia, reprezentanți ai Brigăzii 15 Mecanizată din Giżycko, comandantul bazei militare de instrucție din Bemowo Piskie şi comandantul Grupului de luptă din Polonia.
Programul vizitei delegației române a cuprins vizitarea bazei, a spațiilor de cazare şi desfășurare a instrucției, servirea mesei alături de militarii români, precum și participarea la exercițiul cu trageri reale de luptă de nivel secție cu sistemele antiaeriene Gepard executat în poligonul Szwejkowskie Wzgorze.
Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite.

Text, foto: Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii Transilvani”
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1