Joi, 2 iunie, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au cinstit memoria celor care au săvârșit acte de eroism și patriotism pentru țară și neam, a celor care au plătit cu viața pentru apărarea țării.

               Astfel, militarii din cadrul unităților subordonate Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” din garnizoanele Bistrița, Prundu Bârgăului, Dej, Baia Mare și Arad au desfășurat ceremonii militare și religioase, au depus coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor și au adus omagii ostașilor căzuți la datorie.

Recunoștința veșnică a fost adusă și de către militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, la Iași și în toate garnizoanele unităților subordonate.

De asemenea, în garnizoana Șimleu Silvaniei, Ziua Eroilor a fost marcată printr-o ceremonie militară și religioasă organizată în Cimitirul Eroilor din oraș.

Ceremonii militare și religioase, cu ocazia Zilei Eroilor, au fost organizate și în garnizoanele subordonate Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu", la Vatra Dornei, Sfântu Gheorghe, Lunca de Sus și Odorheiu Secuiesc.

Glorie eternă eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi!

 

***

Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an, începând cu 2001, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și Sărbătoare Națională Bisericească.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3