Comemorarea eroilor – o tradiție onorantă pentru militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”

 

Cu ocazia sărbătorii Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor, militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” au participat, astăzi, la activitățile organizate pentru comemorarea celor căzuți la datorie în localitatea Muntele Rece.

La ceremonia militară, devenită o tradiție pentru militarii regimentului și pentru populația locală, au participat prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Nicolae Tonu, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, preasfințitul părinte Benedict Bistrițeanu, precum și primarii localităților Măguri Răcătău, Valea Ierii și Gilău.

Programul ceremoniei a cuprins și depuneri de coroane și jerbe de flori la troița din incinta Cimitirului Eroilor din al Doilea Război Mondial, dar și depunerea de flori pe mormintele eroilor de către elevii Școlii Gimnaziale Măguri-Răcătău, în semn de aleasă prețuire pentru eroii neamului. De altfel, tot pe parcursul acestei săptămâni, militarii regimentului și elevii au desfăşurat în comun o activitate de plantare de flori şi îngrijire a cimitirului eroilor din al Doilea Război Mondial, din Muntele Rece.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare formată din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”.

Totodată, astăzi, militarii floreșteni au cinstit memoria eroilor neamului și în cadrul ceremoniilor desfășurate în localitatea Florești, precum și la Monumentul Eroilor și Monumentul Centenar, amplasat în localitatea Someșu Rece.

Glorie eternă eroilor neamului românesc, căzuți în lupta sfântă pentru reîntregirea patriei !

 

 

✍️Marius Liuțe

📷Cosmin Bucura

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2