Sfințire a Bisericii Militare, la Zalău

Duminică, 5 iunie, la Zalău, a avut loc slujba de sfințire a Bisericii Militare cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu”.

Slujba, săvârșită de Episcopul Sălajului, PS Petroniu Florea, alături de un sobor de preoți, s-a desfășurat în prezența comandantului Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania, colonelul Ștefan Toader, comandantului Batalionului 317 Sprijin Logistic, locotenent-colonelul Florin Mazere, autorităților publice locale, șefilor instituțiilor din  sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, foștilor comandanți ai unităților militare din garnizoana Zalău, cadrelor militare active, în rezervă și în retragere și a unei numeroase asistențe.

***

Piatra de temelie a Bisericii Militare „Sfântul Ioan Botezatorul” a fost pusă la 23 septembrie 1999. La sfârșitul anului 2004 s-a săvârșit prima slujba în biserică, iar în anul 2013 a început pictarea acesteia în tehnica frescă, lucrare care s-a finalizat în anul 2022. Un merit deosebit în ridicarea locașului de rugăciune îl are preotul militar Ioan Avram, acesta fiind sprijinit permanent, pe durata realizării lucrărilor, de către toți comandanții batalionului.

Text: Ioan Chirchișan

Foto: Cristian Neghină

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1