,,Gheparzii Transilvani" – exercițiu în comun cu militari spanioli și polonezi

 

Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani" a executat, săptămâna aceasta, un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice de nivel baterie, în apropierea bazei de antrenament Bemowo Piskie, alături de structuri antiaeriene spaniole şi poloneze.

Este pentru prima dată de la dislocarea contingentului românesc în Polonia când are loc un astfel de exercițiu, în care au fost angrenate diverse sisteme de apărare antiaeriană din dotarea armatei spaniole, poloneze şi române, cu scopul de a detecta, urmări şi intercepta ținte aeriene marcate de avioanele si elicopterele poloneze care au survolat spațiul aerian pe întreaga perioadă a activității de instruire în comun.

Cu ocazia desfășurării acestui exercițiu a fost primită şi vizita Comandantului Apărării Aeriene a Armatei Spaniole, General Enrique Silvela, care a participat la un briefing de informare şi o expoziție de tehnică militară în poligonul Wyreby.

La sfârșitul activității generalul Enrique Silvela a adresat cuvinte de mulțumire militarilor participanți la acest exercițiu şi a apreciat modul de instruire în comun a specialiștilor antiaerieni.

 

***

Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani", structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa" se instruiește într-un mediu multinațional sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite ,,General Ioan-Emanoil Florescu".

 

✍️📷Liviu Burtica

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1