În ultimele zile, poligonul Centrului de Instruire Întrunită ,,Getica'' din Cincu a fost animat de acțiunile purtate de grupul de luptă al Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan''. Exercițiul de tip FTX (exercițiu tactic în teren) reprezintă un corolar al activităților de instruire în care au fost angrenate toate structurile de manevră, sprijin și sprijin logistic ale marii unități.

Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a confruntat militarii cu situații neprevăzute care pot apărea pe câmpul de luptă modern. Centrul de greutate al instruirii trupelor a fost reacția la contact cu inamicul, care a presupus nimicirea și distrugerea acestuia în cel mai scurt timp. Întârzierea inamicului, dezorganizarea dispozitivului de luptă al acestuia, concentrarea efortului pe direcția principală de ofensivă, crearea breșelor în barajele de mine, decontaminarea terenului și acordarea primului ajutor în câmpul de luptă au fost doar câteva dintre evenimentele majore ale exercițiului.

De asemenea, a fost un bun prilej pentru lideri de a-și demonstra capacitatea de a conduce și coordona trupele în teren și totodată de a rezolva incidentele apărute în cel mai eficient mod.

Foto: Bg. 81 Mc.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2