Jurnal din practica de specialitate

 

Începând cu data de 6 iunie, studenţii din anul I şi anul II ai Academiei Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” din Braşov, specialitatea Rachete şi Artilerie Antiaeriană, desfăşoară primul modul al practicii de specialitate la Batalionul 468 Apărare Antiaeriană „Trotuş” din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Cele 3 săptămâni alocate acestui modul sunt pline de provocări şi responsabilităţi noi pentru viitorii ofiţeri, având ca scop iniţierea, cunoaşterea şi aprofundarea tehnicii, dar totodată  şi întărirea disciplinei militare prin programul de instrucţie.

Porţile brigăzii le-au fost deschise, acolo unde diferiţi instructori le-au stat la dispoziţie cu răspunsuri pentru toate curiozităţile faţă de viața de vânător de munte. Atracţia principală a fost oprirea la amplasamentul cu stânci artificiale dedicat antrenamentului de căţărare unde studenţii au avut ocazia să îşi testeze abilităţile.

Paşii le-au fost purtaţi şi la renumitele mănăstiri din zonă. Atât Mănăstirea Franciscană din Şumuleu Ciuc cât şi Mănăstirea Ortodoxă din Izvorul Mureșului le-au oferit o primire călduroasă şi consiliere spirituală.

Totul a culminat cu ziua de duminică în care au participat la sărbătorirea hramului Mănăstirii Ortodoxe  Gura Izvorului din zona Deluţ fiind martori de asemenea la hirotonirea unui nou preot şi a unui nou diacon. Peisajele zonei au fost descoperite la final prin vizitarea Taberei de Instrucţie Deluţ.

În curând îi aşteaptă o nouă aventură, al doilea modul din practica de specialitate care se va desfăşura la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capul Midia, pentru care le urăm succes!

 

Text și foto: student fruntaş Alexandru Brătescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2