Conferință internațională în garnizoana Iași

Timp de două zile, Cercul Militar din Iași este gazda conferinței internaționale cu tema „România în sistemul de securitate al Europei centrale și de sud-est. Obiective, evoluții, provocări (1921-2022)”.

Evenimentul este organizat de Statul Major al Apărării, prin Filiala ,,Ștefan cel Mare” Iași a Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I”, Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Iacob Czihac”, în parteneriat cu instituții academice, administrative, culturale și religioase, centrale și teritoriale.

La activitate participă directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, academicieni, renumiți istorici din țară și străinătate, atașați militari, comandanți de unități, reprezentanți ai autorităților publice locale. Din partea Brigăzii 15 Mecanizată sunt prezenți la eveniment locțiitorul comandantului, colonelul Ionel-Lucian Sandu și șeful de Stat Major, colonelul Ionel Munteanu.

În cadrul conferinței au loc o serie de manifestări științifice, dedicate unor evenimente semnificative din istoria națională a României și a relațiilor de cooperare cu aliații noștri din NATO și Uniunea Europeană, precum și cu state non-NATO din proximitate.

O activitate conexă conferinței a reprezentat-o dezvelirea bustului medicului Iacob Czihac, medic și naturalist român de origine cehă, întemeietor al Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași. În această clădire a funcționat Școala Fiilor de Militari, prima instituție de învățământ militar, de nivel liceal, din Armata Romaniei.

 

Foto: Coralia Albu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3