Ziua Drapelului Național sărbătorită în Polonia

În baza militară din Bemowo Piskie, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani” au organizat o ceremonie în cadrul căreia a fost arborat  Drapelul Național al României, simbol fundamental al identității și unității naționale.

Astăzi, privim cu mândrie la Drapelul Național și reflectăm cu recunoștință la istoria pe care o poartă cu sine. Tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut și viitor pentru că „Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinții şi unde se vor naște copiii voștri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinței, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea”-domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește  într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite

foto Liviu Burtică/ Alin Suătean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1