Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa”, 53 de ani de existență

 

Înființat in data de 1 Iulie 1969, ca structură de nivel companie de cercetare în adâncime, Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa” scrie o pagină importantă în istoria militară a Armatei României.

Apărută după intervenția URSS din Cehoslovacia din 1968, unitatea a avut rolul de pionierat în armă. În anul 1969, se înființează în Huedin Compania 317 Cercetare în Adâncime, în subordinea directă a Comandantului Armatei a 3-a. În anul 1991, aceasta se transformă în batalion de cercetare în dispozitiv prin parașutare și primește denumirea onorifică de ,,Vlădeasa”. Zece ani mai târziu, unitatea se redislocă în microgarnizoana Someșeni, acolo unde se găsește dispusă, la pace, și astăzi.

Complexitatea pregătirii militare desfășurată în mod curent în regiment este demonstrată de cele 28 de categorii de instruire specifice dintre care enumerăm: instrucția de parașutare, instrucția genistică cu lucrări de distrugeri, instrucția la apă si scafandrerie, instrucția alpină pe timp de vară și iarnă și instrucția la elicopter.

La această dată, militarii care poartă în suflet logo-ul ,,Audi, Vidi, Sile” au construit o unitate cu o structură flexibilă, care beneficiază de capabilități moderne de culegere de date și informații și care este în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.

La mulți ani Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa”!

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2