Gheparzii Transilvani prezenți la manifestările dedicate Zilei Forțelor Armate Poloneze

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani" alături de partenerii americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă din Polonia au participat în perioada 12-15 august la o serie de evenimente organizate în Varșovia, Elblag, Lomza, Olstyn precum și în baza de instrucție din Bemowo Piskie cu ocazia Zilei Forțelor Armate Poloneze.

Ca în fiecare an, Ziua Forțelor Armate Poloneze  este sărbătorită anual la data de 15 august, comemorând victorioasa bătălie de la Varșovia din anul 1920, cunoscută în istorie ca ,,Miracolul de pe Vistula". Cea mai mare ceremonie a avut loc în piața Mareșal Józef Piłsudski din centrul Varșoviei, unde au fost prezenți și președintele Poloniei, premierul Poloniei și ministrul apărării polonez care au depus coroane de flori în memoria militarilor căzuți la datorie la monumentul eroului necunoscut și la monumentul Mareșalului Józef Piłsudski, renumitul comandant al forțelor armate poloneze, devenit simbolul redobândirii independenței Poloniei.

Pe parcursul întregii zile publicul a putut vizita numeroase standuri de promovare a serviciului militar și standuri de expoziție de tehnică militară, unde au putut sa vadă diverse echipamente militare printre care celebrul tanc Abrams, transportoare blindate Stryker, Jackall sau sistemul antiaerian Ghepard.

Ceremonia din Varșovia s-a încheiat în aplauzele publicului numeros cu un spectacol extraordinar de muzică militară susținut de instrumentiștii militari din fanfara poloneză.

 

foto- Liviu Burtică/Alin Suătean

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2