În această săptămână, structurile de cercetare ale Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” execută tabără de instrucţie la apă pe cursul râului Siret.

Programul cercetaşilor presupune instrucția la apă, instrucția tactică de specialitate, marșuri de antrenament pe distanțe lungi. Traiul în condiţii de izolare constituie şi de această dată una dintre provocările cercetaşilor, aceştia având ocazia să-şi amenajeze adăposturi, să-şi procure şi să-şi pregătească hrana. De asemenea, zona oferă posibilitatea exersării cunoştinţelor de topografie militară.

În data de 25 august, cercetaşii militari au prezentat locțiitorului comandantului Brigăzii 15 Mecanizată, colonel Ionel-Lucian Sandu, stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire precum și modul de organizare și desfășurare al activităților viitoare.

Scopul activității constă în perfecționarea pregătirii structurilor ISR pentru a acționa în medii specifice  la cursul de apă, în condiții de siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție a mediului.

 

Text / foto: Brigada 15 Mecanizată

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2