Grupul 3 EOD, tabără de instrucție specifică

 

Militarii bistrițeni, din Grupul 3 EOD, desfășoară, în perioada 22 august - 2 septembrie, în Poligonul Bogata, din județul Cluj, tabăra de instrucție specifică structurilor EOD.

 

Obiectivul principal al pregătirii îl constituie consolidarea deprinderilor practice pentru rezolvarea incidentelor cu muniții explozive neexplodate și dispozitive explozive improvizate, prin lucrul cu noile echipamente intrate în înzestrare și schimbul de experiență dintre echipele grupului și a scafandrilor de luptă EOD ai Forțelor Navale.

 

Deoarece în această profesie toate activitățile se execută cu materiale explozive și muniții reale, chiar și pe timp de pace, pregătirea continuă și experiența sunt cele două componente care fac diferența între viață și moarte. Succesul misiunii stă în alegerea celei mai bune proceduri pentru rezolvarea unui incident, care se bazează de cele mai multe ori pe experiența dobândită, pe priceperea și intuiția șefului echipei EOD.

 

Misiunile de sprijin EOD sunt numeroase, militarii subunității reușind să raporteze de fiecare dată „Misiune îndeplinită!”.

 

text, foto: Florin Popescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1