Brigada 15 Mecanizată și-a desemnat subofițerul și soldatul anului 2022

 

În această săptămână, garnizoana Iași a fost gazda competiției Subofițerul/Soldatul anului 2022, etapa pe Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”. Activitatea a fost planificată, condusă și coordonată de subofiţerul de comandă al marii unități, plutonierul-adjutant principal Cristian Stancu, sprijinit de subofițerii de comandă ai batalioanelor din compunere.

Competiția a reunit la start cei mai buni militari din structurile brigăzii și a presupus parcurgerea probelor de pregătire militară generală, limbă engleză, educaţie fizică militară, şedinţe de tragere la precizie cu armamentul din dotare, precum și ateliere de topografie militară, comunicaţii şi informatică, apărare CBRN, geniu, instrucţie sanitară și instrucţie de front.

În acest an, titlul de „Subofițerul Anului” a fost adjudecat de sergentul-major Gabriel Bordei din Batalionul 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun”. A fost urmat de sergentul Remus-Andrei Bolog din Batalionul 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista” și sergentul Bogdan Fiscutean din Batalionul 814 Tancuri ,,Mihai Vodă”, care a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

Caporalul Florin-Vasile Negrea din Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni” a obținut titlul Soldatul Anului. Pe locul al II-lea s-a clasat caporalul clasa a III-a Daniel-Dumitru Bibire din Batalionul 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista”, iar pe treia treaptă a podiumului a urcat soldatul Constantin Bîșcă din cadrul Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun”.

Premierea câștigătorilor a fost făcută la Palatul Oștirii de către comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonel Claudiu Tamaș.

Felicitări tuturor participanţilor și mult succes colegilor noștri care vor reprezenta marea unitate la etapa pe Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”.

 

Text și foto: Andrei Vicol

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3