,,Spur Ride”- în Baza de Instrucție Bemowo Piskie, din Polonia

,,Spur Ride” este un eveniment care se desfășoară pe parcursul mai multor zile, la care participanții sunt solicitați nu numai din punct de vedere fizic ci și psihic, fiecare candidat fiind determinat să-și pună la îndoială propria voință cel puțin o dată pentru a obține mult râvniții pinteni.

Tradiția de a trebui să-ți „câștigi pintenii” provine de la apariția cavaleriei americane, când noii soldați care erau repartizați la cavalerie primeau un cal cu coada rasă. Acest lucru a dus la porecla „Shave Tail” pentru soldații novici, care nu purtau pinteni pentru a nu răni calul și aveau nevoie de o pregătire extinsă în toate domeniile. Numai atunci când au putut să dovedească că sunt vrednici de cal si sabie au fost premiați cu pinteni de argint sau de aur.

Pentru a-și câștiga pintenii și a lua parte la ceremonia organizată pe platoul din baza de instrucție din Bemowo Piskie, candidații care au luat startul la ,,Spur Ride” au îndeplinit sarcini individuale și în echipă și au avut de parcurs trasee lungi și provocatoare în care au îndeplinit diferite sarcini, precum acordarea primului ajutor, evacuare medicală, solicitare sprijin cu foc sau alte sarcini specifice, iar la final au ajuns într-o echipă bine închegată, indiferent de culoarea uniformei.

Felicitări noilor deținători de pinteni, care duc mai departe tradiția cavaleriei în timp!

 

Text: Liviu Burtică

Foto: Alin Suătean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1