,,Roza cercetașilor”, o misiune a celor dintâi

 

În această perioadă s-a desfășurat una dintre cele mai solicitante competiții pentru cercetașii militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt. Cu ranița în spate, cu arma în mâini și multă voință, cercetașii brigăzii s-au întrecut într-una dintre cele mai dificile competiții militare, intitulată ,,Roza Cercetașilor”.

Pe o vreme cum numai cercetașilor le este prielnică, militarii au dat dovadă de spirit de echipă și tărie de caracter. Pe parcursul celor 30 km, cu o diferență de nivel de aproximativ 1000 m, cunoștințele și abilitățile cercetașilor au fost puse la încercare, în cadrul unor probe de specialitate.

În prima parte a competiției militarii au luat pulsul probei de anduranță și de rezolvare a momentelor tactice de pe parcursul traseului. La această probă, fiecare echipă a pornit cu gândul de a se autodepăși, ceea ce s-a și întâmplat. Toate echipele au scos timpi foarte buni, apropiați ca diferență. Apoi, lupta a continuat la proba nr. 2, care a constat în executarea unei ședințe de tragere. Aici lucrurile au început să se contureze în privința clasamentului.

Dar asta nu a fost tot. Piatra de temelie a concursului a fost proba de aruncare a grenadelor. Prin urmare, clasamentul general al competiției din acest an a competiției ,,Roza Cercetașilor”, etapa pe Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, a fost stabilit și arată astfel:

Locul I - Lotul Companiei 159 Cercetare;

Locul al II-lea - Lotul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”;

Locul al III-lea - Lotul Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă”;

Locul al IV-lea - Lotul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski;

Locul al V-lea - Lotul Companiei 163 Geniu;

Locul al VI-lea - Lotul Batalionului 635 Apărare Antiaeriană ,,Precista”.

Felicitări tuturor participanţilor şi mult succes învingătorilor, care ne vor reprezenta la etapa pe Divizia 4 Infanterie a acestei competiții!

 

Text și foto: Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2