Ceremonia militară și religioasă organizată în localitatea sălăjeană Treznea

   

Vineri, 9 septembrie, militarii Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu”, din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, au participat, alături de autoritățile publice locale și de celelalte structuri din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, la ceremonia militară și religioasă organizată în localitatea sălăjeană Treznea.

 

Manifestarea a fost prilejuită de împlinirea a 82 de ani de la masacrul căruia, i-au căzut victime 86 de localnici români, uciși în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1940, de trupele horthyste.

 

Activitatea de comemorare a debutat la Cimitirul Eroilor din localitate cu un moment de reculegere, depuneri de coroane și o slujbă de pomenire și a continuat la Monumentul „Eroilor Martiri”, cu ceremonia militară și religioasă și scurte alocuțiuni.

 

La eveniment au fost prezenți cetățeni ai comunei, unii dintre ei martori oculari ai tragicei zile, dar și urmași ai victimelor.

 

În încheierea ceremoniei a avut loc defilarea gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” din Zalău, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Text: Adelina Pop

Foto: Paul Sabou

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1