Competiția Subofițerul/Soldatul anului 2022, etapa pe Regimentul 69 Artilerie Mixtă ”Silvania”

În perioada 05–09 septembrie 2022, în garnizoana Zalău s-a desfășurat Competiția Subofițerul/Soldatul anului 2022, etapa pe Regimentul 69 Artilerie Mixtă ”Silvania”, care a reunit la start câștigătorii competiției de la nivelul structurilor subordonate regimentului. Activitatea a fost coordonată de către subofițerul de comandă al Regimentul 69 Artilerie Mixtă ”Silvania”, plutonier adjutant principal Onaci Ioan – Marin.

 

Scopul acestei competiţii a fost de a identifica, recompensa şi promova pe cei mai bine pregătiţi subofiţeri şi soldaţi profesionişti care să întruchipeze profesionistul capabil să lupte, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin.

 

Subofiţerii şi soldaţii/gradații profesioniști participanți la competiție au avut de parcurs o gamă variată de probe, atât teoretice, cât şi practice. În prima zi, competitorii au fost evaluaţi la pregătire fizică, pregătire militară generală, limba engleză şi prezentare în faţa comisiei. În a doua zi s-au derulat probele practice și proba surpriză, a treia zi fiind rezervată evaluării la instrucţia tragerii cu armamentul de infanterie.

 

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău.

În acest an, titlul de ”Subofițerul Anului” a fost adjudecat de plutonierul Craia Sorin din cadrul Batalionul 183 Artilerie ”General Ion Dragalina”. Pe treapta a doua a podiumului a urcat plutonier major Baba Cosmin din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de sergent Bărnuțiu Adrian Vlad din cadrul Batalionului 316 Asigurare Date ”Guruslău”.

 

Titlul de ”Soldatul Anului” a fost câștigat în acest an de fruntașul Rădulescu Iosif Ionel din cadrul Batalionul 183 Artilerie ”General Ion Dragalina”. Pe locul al II-lea s-a clasat caporalul Șooș Gyozo din cadrul Batalionului 315 Artilerie ”Simion Bărnuțiu”, iar pe locul al III-lea caporalul Mureșan Mircea din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău.

Felicitări tuturor participanților și mult succes celor care vor reprezenta regimentul la etapa pe Divizia 4 Infanterie ”Gemina”!

 

Text: Onaci Ioan – Marin

Foto: Mac Romeo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2