Comemorarea Martirilor de la IP

    Ieri, 14 septembrie, militari din Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania” au participat la comemorarea martirilor din localitatea sălăjeană Ip, la implinirea a 82 de ani de la masacrul săvârșit aici de trupele de ocupație horthysto-fasciste.

  În cimitirul localității Ip, a avut loc un parastas de pomenire a martirilor și s-au depus coroane de flori la mormântul lor. Ulterior, la monumentul situat în centrul localității Ip, s-a desfășurat ceremonia militară dedicată evenimentului.

  S-a prezentat onorul militar prefectului județului Sălaj, Dari Toma și comandantului Batalionului 316 Asigurare Date ,,Guruslău”, locotenent-colonel Pop Marius, apoi s-a desfășurat o slujbă de pomenire a celor 157 de martiri. S-au depus coroane de flori din partea autorităților publice centrale, județene și locale.

   În încheierea ceremoniei a avut loc defilarea Gărzii de onoare constituită din militari ai Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania” din Șimleu Silvaniei, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, moment survolat de către 3 elicoptere de tip IAR 330 Socat, aparținând Escadrilei 713 Elicoptere din dotarea Bazei 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

                                                                                                                                                    

Text: Măgurean Alexandru

 Foto: Alesuțan Adrian

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2