Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”, prezentă la acțiunea de ecologizare pe platoul Muntelui Dobrin

În data de 14 septembrie, cu ocazia Zilei Muntelui, dată tradițională a încheierii pășunatului în Carpații României, militari ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, au participat la o acțiune de ecologizare pe platoul Muntelui Dobrin, la o altitudine de peste 1400m, comuna Măguri Răcătău, inițiată de Agenția Națională a Zonei Montane și organizată de Primăriile și Consiliile Locale ale comunelor Măguri Răcătău și Valea Ierii, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Consiliul Județean Cluj.

Sub deviza „Munții contează! Păstrează munții curați!”, peste 250 de voluntari au reușit să colecteze cca 500 de saci de deșeuri aruncate necorespunzător în natură, echivalentul a 3.5 tone. Acțiunea a subliniat încă o dată importanța protejării mediului natural, reunind voluntari de toate vârstele atât din mediul rural, cât și din cel urban.

Tuturor li se cuvin mulțumiri pentru energia pusă în slujba ecologizării zonei montane, pentru spiritul civic și solidar de care au dat dovadă și pentru mesajul vibrant transmis astfel societății.

Text: Oana Boier & Cătălin Croitoru

 Foto: Cătălin Croitoru

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1