,,Lupii Negri”, la ceas aniversar

Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”, a sărbătorit ieri, 15 septembrie, 28 de ani de existență. Evenimentul a fost sărbătorit printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul unității ieșene și a reunit comandanți din Ministerul Apărării Naționale, reprezentanți ai structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, foști comandanți ai unității ieșene, dar și militari care de-a lungul timpului au contribuit prin profesionalismul lor la renumele batalionului.

Ceremonia a cuprins primirea oficialităților, intonarea imnului național, alocuțiuni, acordarea unor diplome și distincții, premierea militarilor batalionului care au triumfat în urma desfășurării unor activități sportive, avansarea unor militari din cadrul batalionului, precum și defilarea efectivelor unității.

De asemenea, în alocuțiunea susținută, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonel Claudiu Tamaș, a adus mulțumiri militarilor batalionului pentru modul în care și-au îndeplinit misiunile de-a lungul celor 28 de ani în slujba țării și le-a transmis succes în viitoarele provocări.

La Mulți Ani, ,,Lupii Negri”!

,,Semper Paratus”!

***

Batalionul s-a înființat la data 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni.

Din anul 1996 și până în prezent, ,,Lupii Negri au participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în cinci zone ale lumii (Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan), dar și la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia și Republica Moldova.

Text & foto: Lucien Covalciuc.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3