SABER JUNCTION 22 se apropie de final

 

Ultimele 4 săptămâni au însemnat pentru Șoimii Carpaților o perioadă intensă de instruire în cadrul Exercițiului Multinațional SABER JUNCTION 22.În ciuda vremii capricioase, militarii bistrițeni au parcurs cu hotărâre și determinare toate etapele prevăzute în scenariul tactic.

 

Sub deviza  „Instruiește-te așa cum vei lupta!”, aceștia au executat acțiuni de tip ofensiv și defensiv în sprijinul Brigăzii 173 Aeropurtată.După finalizarea sarcinilor tactice a avut loc analiza după acțiune, unde observatorii-controlori au evidențiat părțile bune și cele de îmbunătățit pentru fiecare structură participantă.

 

La finalul activității, militarii au primit și au oferit distincții și certificate de apreciere  iar printre „Eroii de la Hohenfels” a fost nominalizat un șoim, cap. cls. a II a Axente Radu, care s-a remarcat prin profesionalismul și dedicarea sa, reușind pe timpul exercițiului să doboare cele mai multe mijloace blindate și elicoptere ale adversarului.

 

În această săptămână  detașamentul românesc se va întoarce acasă unde va continua instruirea.

 

***

 

Aproximativ 4,400 de militari  din cele 13 țări aliate și partenere NATO (Albania, Belgia, Bulgaria, Georgia, Italia, Kosovo, Lituania, Macedonia de Nord, Marea Britanie, România, Slovacia, Turcia, Ungaria) alaturi de militarii americani, au participat în această perioadă la Exercițiul Multinațional Saber Junction 22, ce s-a desfășurat în baza de instruire Hohenfels, Germania.

Exercițiul multinațional Saber Junction 22 a avut ca principal obiectiv creșterea interoperabilității și cooperării între partenerii și aliații NATO.

 

Text:  Lavinia-Patricia MORAR

Foto: Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1