Start exercițiului SARMIS 22 / OLT 22

Duminică, 2 octombrie, la cabana militară Brădet, a avut loc ceremonia militară de deschidere a exercițiului SARMIS 22 / OLT 22.

 

La ceremonie au luat parte detașamente din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu" și Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa". Alături de aceștia au participat și militari nepalezi din Batalionul 2 Royal Gurkha Rifles din Marea Britanie și infanteriști ai Batalionului 1 din Regimentul 26 ,,Blue Spaders" din Statele Unite ale Americii.

 

Atât în scenariul exercițiului cât și în situația unor urgențe reale, îngrijirea și evacuarea medicală este asigurată de personal specializat din cadrul Spitalului de Urgență ,,Regina Maria" din Brașov. Personalul medical este specializat în sprijinul medical operațional de tip ROL 2.

 

***

Exercițiul SARMIS 22 este un exercițiu real în teren (LIVE Exercise - LIVEX), de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat și condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”, conectat pentru prima dată cu exercițiul ,,OLT 22" al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

 

Acest exercițiu reprezintă cel mai complex eveniment de instruire al anului pentru cele două mari unități de vânători de munte din armata României.

 

✒Alin Trandafir

📷Gabriel Constantin, Ionel Dănăilă

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2