Zile de foc și acțiune pentru militarii Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”

Militarii Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” au executat în perioada 03-12 octombrie exercițiul multinațional ,,ZIMBRUL 22”, ce s-a desfășurat în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan”.

În același timp, tanchiștii turdeni s-au instruit conform aceluiași plan, în poligonul Bogata din județul Cluj.

Acțiunea a reunit aproximativ 1000 de militari și peste 200 de mijloace tehnice și mașini de luptă de pe teritoriul național și din structurile NATO.

Exercițiul tactic cu trageri reale ,,ZIMBRUL 22” reprezintă evenimentul major de instruire al Brigăzii 15 Mecanizată și al unităților subordonate în anul 2022.

Acesta a urmărit îmbunătățirea procesului operațional de luare a deciziei și exercitare a comenzii și controlului la nivel tactic, creșterea nivelului de instruire și cooperare a personalului și a structurilor implicate, precum și modul de îndeplinire a misiunilor într-un cadru multinațional întrunit.

Militarii s-au instruit alături de camarazii Batalionului 284 Tancuri ,,Cuza Vodă” și Batalionului 2 Infanterie ,,Călugăreni” din Brigada 282 Blindată ,,Unirea Principatelor” și de militarii Regimentului 52 Artilerie ,,General Alexandru Tell”.

De asemenea, alături de militarii români, s-au mai instruit militari din cadrul Batalionului 1-26 Infanterie din Statele Unite și cei din Contingentul Militar Polonez dislocat în România în cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Pe parcursul desfășurării exercițiului, au fost sprijiniți de Baza 95 Aeriană ,,Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” și Baza 57 Aeriană ,,Mihail Kogălniceanu”, care au participat în diferite faze ale exercițiului cu aeronave de tip IAR-99 Șoim, IAR-330 Socat și IAR-330 Puma L-RM.

Text: Andrei Vicol

Foto: Lucien Covalciuc.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3