𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐀𝐑𝐌𝐈𝐒 𝟐𝟐/𝐎𝐋𝐓 𝟐𝟐

În ajunul sărbătoririi a 31 de ani de existență, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a finalizat cu succes una dintre cele mai importante etape de instruire, exercițiul multinațional SARMIS 22 / OLT 22, planificat și condus de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Pentru prima dată, la SARMIS 22, exercițiul emblematic al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, a fost conectat cu exercițiul de instruire OLT 22 al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, reunind astfel cele două mari unități de vânători de munte din armata României.

Alături de militarii români au participat și militari din Batalionul 2 Royal Gurkha Rifles din Marea Britanie și militari din Regimentul 26 Infanterie ,,Blue Spaders" din Divizia 101 Aeropurtată din S.U.A.

În același timp, structura de sprijin medical operațional de tip Role 2, încadrată cu personal medical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a fost dislocată în raionul Brădet pe timpul întregului exercițiu și a acționat în sprijinul  vânătorilor de munte.

Ceremonia de închidere a exercițiului multinațional SARMIS 22 / OLT 22 a avut loc joi, 13 octombrie, în garnizoana Brașov, unde comandanții celor două brigăzi de vânători de munte, colonel Nicolae Gabriel Oros și colonel Marian Dragomir, alături de comandantul Spitalului Militar de Urgență ,,Regina Maria", colonel doctor Alexandru Keresztes, au înmânat certificate de apreciere și plachete cu însemnele exercițiului, militarilor care s-au remarcat pe timpul activităților de instruire.

Pe această cale, le urăm militarilor Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” multă sănătate, putere de muncă și la cât mai multe activități de intruire de succes, așa cum ne-au obișnuit în cei 31 de ani de existență.

LA MULȚI ANI!

Text: Oana Boier & Alin Trandafir

Foto: Alin Trandafir

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2