Ziua Armatei României, sărbătorită la Carei

 

Ziua Armatei României, a fost marcată de către militari ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, astăzi, 25 octombrie, în municipiul Carei.

 

În prezența locțiitorului șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad și a Secretarului de Stat pentru Relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, s-a intonat Imnul Național al României în acordurile Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie,, Gemina", s-a oficiat serviciul religios și a avut loc o depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostașului Român.

 

De la activitate nu a lipsit sosirea schimburilor finale ale ”Ștafetei veteranilor Invictus”, care au alergat şi pedalat zi de zi pentru ca ștafeta să ajungă astăzi, în locul unde înaintaşii noştri au luptat pentru eliberarea ultimei localităţi transilvănene, Carei. Toate cele trei ștafete reunite de Ziua Armatei României, întregesc Drapelul Tricolor evocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României.

 

Ceremonia s-au încheiat cu defilarea militarilor, urmată de o expoziție de standuri cu tehnică, armament si echipamente militare în Parcul Karoly din Carei.

 

***

 

Ziua de 25 Octombrie este una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie.

 

Text: Oana Boier

Foto: Ionuț Suciu

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2