Ziua Armatei României, marcată la Monumentul Ostașului Român din Satu Mare

Astăzi, 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Satu Mare, s-a desfăşurat ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României.

 

Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, a dat citire mesajului Șefului Statului Major al Apărării cu prilejul Zilei Armatei României, urmat de alocuţiunea prefectului județului Satu Mare, Radu Tiberiu Roca.

 

Intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios și depunerea de coroane şi jerbe de flori, au fost urmate de premierea concursului de desen și pictură cu tema ,,Armata României” desfășurat, în premieră, în județul Satu Mare.

Reprezentanții Școlii de Artă Satu Mare au încântat publicul prezent cu interpretarea cântecelor ,,Treceți Batalioane Române Carpații”, ,,Cântec pentru tata” și ,,Cântă cucu-n Bucovina”.

 

Detașamentul de onoare, format din militari ai Batalionului 52 Geniu „Tisa”, Inspectoratului de Jandarmi Județean „General Ioniță Borșan” și ai

Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” au prezentat onorul, în aplauzele sătmărenilor și celor prezenți la activitate.

 

***

 

25 octombrie reprezintă momentul în care ne exprimăm, pe de o parte, omagiul față de jetfa celor care, de-a lungul timpului, și-au onorat jurământul militar, cu prețul vieții, și, pe de altă parte, aprecierea față de cei care au slujit și slujesc sub Drapelul Național.

 

Text: Oana Boier

Foto: Ionuț Suciu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2