Finalul modulului de instruire în comun a militarilor români și francezi

În perioada 06 - 18 noiembrie 2022, în garnizoanele Miercurea Ciuc și Lunca de Sus, militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe și ai Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” din Miercurea Ciuc, au desfășurat activități de instruire în comun cu militarii francezi din compunerea Grupului de Luptă cu Prezență Înaintată al NATO (BGFP), dislocat în România.

Instruirea a avut ca scop creșterea interoperabilității între structurile militare și validarea procedurilor comune, astfel încât misiunile și sarcinile primite să fie îndeplinite cu succes.

Vineri, 18 noiembrie, în garnizoana Lunca de Sus, a avut loc ceremonia de închidere a modulului de instruire în comun a militarilor români și francezi.

În cadrul ceremoniei, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, colonelul Nicolae-Gabriel Oros și comandantul Grupului de Luptă cu Prezență Înaintată al NATO (BGFP) în România, colonelul Alexandre de Féligonde, au oferit plachete cu însemnele heraldice ale unităților și diplome de merit, militarilor participanți la modulul de instruire în comun.

,,În echipă, cu echipa, pentru echipă! "

Text și foto: Alexandra Timofte

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2