Ne-am adunat să premiem cei mai buni militari dar și să cinstim eroii și țara.

 

 În preajma sărbătoririi Zilei Naționale a României, vineri, 25 noiembrie, la Cercul Militar Cluj-Napoca, a avut loc premierea celor mai buni militari desemnați în urma competiției aplicativ-militară ,,Cea mai bună grupă/piesă/echipaj”, urmată de un spectacol dedicat Zilei Naționale a României.

 

Evenimentul a debutat cu recitarea unor poezii dedicate jertfei bravilor soldați români și intonarea Imnului Național al României.

 

Desfășurată pentru prima dată într-un astfel de cadru, festivitatea de premiere a reunit cele mai bune grupe de infanterie, vânători de munte, artilerie, tancuri, apărare CBRN, cercetare, comunicații și informatică și geniu. Reprezentanții acestora au primit cupe și diplome, oferite de către șeful de stat major al Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, colonel Petru Pah.

Activitatea a continuat cu spectacolul dedicat Zilei Naționale a României, organizat de Divizia 4 Infanterie „Gemina” și Cercul Militar Cluj-Napoca și prezentat de Cornel Crișan.  Au înlocuit pentru câteva momente uniforma militară cu tradiționalele costume populare, și au încântat publicul prezent cu muzica lor. Artiștii, Lucia Potra, Ionuț Suciu, Alina Ploae și Felix Gălan au fost acompaniați de Someș Orchestra formată din Ioan Țigoan și Florin Marchiș, dar și de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” condusă de dirijor locotenent Daniel Munteanu.

 

Prin participarea la activitățile prilejuite de aniversările și comemorările principalelor momente din istoria țării noastre, ducem mai departe tradițiilor poporului român.

 

Text: Oana Boier & Ionuț Suciu

Foto: Emil Moritz

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2