„Botezul” focului și primele ținte „ciuruite”

 

Când vrei cu adevărat ceva, luptă! Acesta este îndemnul viitorilor soldați gradați rezerviști voluntari care desfășoară în această perioadă modulul de instruire de bază la Batalionul 631 Tancuri ,,Oituz”.

După săptămânile de teorie și practică „la rece” s-au văzut, astăzi, rezultatele primelor trageri cu pistolul mitralieră calibrul 7,62 mm, în poligonul Gârleni.

Soldat Andreea Pîscu este unul dintre militarii înscriși în cadrul acestui modul de instruire.Pe lângă asta,Andreea este multiplă campioană a României, atât pe plan național cât și internațional la alergarea montană. În weekendul trecut aceasta a câștigat cursa de 18 kilometri de la Hasmas Winter Trail.

La sfârșitul activității desfășurată în poligon, am atribuit câteva impresii de la noua noastra colegă: „A fost un moment unic! O experiență nouă, mai ales că nu am ținut niciodată o armă în mână, nu știam la început absolut nimic despre ea, dar aici am învățat totul și a fost destul de bine. Aștept cu nerăbdare următoarele trageri.”

 Felicitări Andreea și mult succes în toate proiectele de viitor!

Text: Gheorghe Ifrim

Foto: Gheorghe Ifrim, Claudiu Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1