Cooperare între ,,Lupii Negri” şi aviatorii băcăuani

 Militarii Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni" au desfășurat un exercițiu tactic în comun cu aviatorii Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău.

Exercițiul a avut la bază un scenariu fictiv. ,,Lupii Negrii” au acționat pentru îndeplinirea unei misiuni, marcată în teren prin executarea exercițiilor tactice cu trageri de luptă, nivel pluton. Pentru îndeplinirea misiunii deplasarea la obiectiv a fost realizată combinat, aerian și terestru.

O secvență a activității a constat în executarea practică a unei părți din cursul Combat Life Saver (acordarea de prim ajutor pe câmpul de luptă), fapt ce a crescut complexitatea și realitatea apropiată câmpului de luptă.

Obiectivul exercițiului a urmărit dezvoltarea interoperabilității între forțele terestre și aeriene prin executarea de misiuni întrunite. Astfel, militarii au avut oportunitatea exersării diferitelor sarcini tactice, cum ar fi îmbarcarea, debarcarea în câmpul tactic, asigurarea zonei de aterizare (landing zone), evacuare medicală (MEDEVAC), precum și executarea de trageri de luptă în apărarea unui punct de sprijin al plutonului.

Exercițiile tactice întrunite sunt foarte importante pentru dezvoltarea deprinderilor de luptă a militarilor, dar și un bun prilej de repetare a unor acțiuni după aceleași tactici, tehnici și proceduri operaționale. 

Text: Constantin Apetroaei

Foto:Constantin Apetroaei, Lucian Irimia

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2