Noi activități în cadrul programului ,,Școala Altfel

 

În scopul promovării imaginii Armatei României și a profesiei militare, precum și pentru dezvoltarea orizontului de cunoaștere și a sentimentului de patriotism, în ultimele zile unități din zona de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” au fost vizitate de elevi.

Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa” a fost gazdă pentru elevi ai Școlii Gimnaziale ,,HOREA”-Structura 1 din Cluj-Napoca, iar Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” pentru elevi ai Liceului Teoretic „Sfântul Nicolae” din localitatea Gheorgheni.

Comandamentul Bazei 4 Logistică „Transilvania” și-a deschis porțile preșcolarilor și elevilor dejeni, iar Batalionul 468 Apărare Antiaeriană „Trotuș” a fost gazdă pentru preșcolari și școlari din localitatea Lunca de Sus.

Au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii, armamentului și echipamentelor specifice unităților, ateliere de supraviețuire în cadrul cărora au fost prezentate tipuri de focuri și corturi pe care le utilizează cercetașii pe parcursul taberelor de instrucție și a exercițiilor la care participă, dar și standuri de prezentare a ofertei educaţionale şi avantajele alegerii carierei militare.

La final, elevii le-au mulțumit militarilor pentru experiența trăită, i-au salutat regulamentar și le-au urat success în misiuni.

 

Sursa: #Brigada61VânătorideMunte #Baza4Logistică #Regimentul317ISR #Batalionul 468ApărareAntiaeriană

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2