Onor veteranilor de război

 

Astăzi, 29 aprilie, la Monumentul Glorie Ostașului Român din Cluj-Napoca s-a desfășurat o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, dedicată Zilei Veteranilor de Război.

 

Alături de veteranii de război din municipiul Cluj-Napoca, la eveniment au fost prezenți prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și ai structurilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, la nivel local.

 

Au prezentat onorul militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații Informatică ,,Napoca” și Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”.

***

Titlul de „Veteran de Război” a fost instituit pentru prima dată la 29 aprilie 1902, când regele Carol I a acordat, prin Înalt Decret, titlul de „Veteran de război” în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

 

Cinste și stimă veteranilor de război!

 

Text, foto: Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3