,,Lupii Negri își continuă misiunea în Nowa Deba Training Area

În cadrul exercițiului multinațional ,,Anakonda 23”, militarii Batalionului 151 Infanterie s-au constituit în cadrul unui grup de luptă (Battle Group) din care mai fac parte militari din armatele Poloniei și Sloveniei. Comanda și controlul grupului de luptă sunt asigurate de militari români.

Battle Group-ul este constituit din aproximativ 600 de militari și va acționa, într-un scenariu tactic, cu peste 120 de mijloace tehnice. Un prim pas în formarea structurii l-a constituit integrarea forțelor, în vederea îndeplinirii obiectivelor de instruire, validării procedurilor operaționale, dar și realizarea interoperabilității între structuri.

Obiectivul principal al exercițiului este construirea unei forțe credibile și robuste, capabilă să conducă tot spectrul de operații într-un mediu multinațional. De asemenea, grupul de luptă are misiunea de a desfășura acțiuni întrunit, folosind aceleași tehnici si proceduri, în vederea atingererii unui nivel optim de coeziune între armatele NATO, dar și descurajarea oricărui tip de amenințare la adresa Alianței.

În aceste zile, militarii români au executat diverse secvențe de instruire în zona de responsabilitate, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum: marșuri tactice, trageri de luptă cu armamentul din dotare în poligonul din Nowa Deba, precum și exerciții de rezolvare a unor situații tactice, în teren nisipos și împădurit.

Foto: Constantin Apetroaei, Constantin Enciu.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2