,,Show of presence” la exercițiul ,,Anakonda 23”
Grupul de luptă constituit pentru exercițiul ,,Anakonda 23” a trecut la cea de a doua fază. Aceasta constă în executarea unui marș tactic pe roți, cu peste 120 de vehicule, pe o distanță ce însumează mai mult de 400 de kilometri.
Pe parcursul marșului, militarii desfășoară diferite secvențe de instruire cum ar fi: trecerea unui curs de apă pe pontoane, asigurarea unui raion de staționare constituit ca bază de patrulare, instalarea unor puncte de control trafic, instruire în comun pentru cunoașterea și aplicarea procedurilor de acțiune într-un mediu operațional întrunit, multinațional și în continuă schimbare. Tot acum, patrule mixte de militari români și polonezi se deplasează în mai multe orașe poloneze, pentru a avea întâlniri cu reprezentanții autorităților locale.
Această etapă a exercițiului mai este denumită în limbajul nostru, ,,Show a force” sau ,,Show of presence”. Expresia se traduce prin faptul că cetățenii din flancul estic al Alianței Nord-Atalntice trebuie să vadă că suntem prezenți, pregătiți și permanent în mijlocul lor și totodată să știe că vor fi în siguranță în fața oricărei amenințări sau agresiuni.
Text: Andrei Vicol;
Foto: Constantin Apetroaei, Teodoru Țilică, Constantin Enciu.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3