Scurt bilanț, la 100 de ani de viată

 

Ziua de 11 mai este ziua în care colonelul în retragere Gheorghe Vrapciu, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, Centrului Militar Zonal Cluj și Asociației ,,Mareșal Constantin Prezan”, l-au vizitat, acasă, pentru a fi alături de el și de familia sa.

,,Mi-am dorit să fiu militar încă din liceu. Am fost artilerist, la artileria grea, în unitățile operative ale armatei în cel de-Al Doilea Război Mondial. Pe front a fost impresionant, comandanții s-au purtat elegant cu noi, nu ca într-o armată dură, era camaraderie între noi, împreună formam un tot.

Un militar ideal, în primul rând trebuie să își respecte haina militară, să fie un model pentru ceilalți și prin felul în care se prezintă în societate, să acumuleze cât mai multe calități profesionale și cunoștințe generale. Oglinda vietii mele timp de 35 de ani de militar a fost caracterizată prin modestie, atitudine verticală și bun simț.

Ca un fel de bilanț pe care îl fac acum, la împlinirea a 100 de ani de viață, pot spune că sunt 100 de ani care mi se par că au zburat, asta și datorită dragostei mari pe care am avut-o față de soția mea, de care m-am îndrăgostit la prima vedere... am fost împreună până în ultima ei clipă, 77 de ani împreună.

Îi dorim veteranului de război multă sănătate și fericire alături de cei dragi!

Text si foto: Ștefan Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2