Instruire integrată în municipiul Bălți, Republica Moldova

În perioada 07-13 mai , un pluton de infanterie din cadrul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski", a participat la instruirea integrată și evaluarea nivelului companie, în cadrul Centrului de instruire al Brigăzii 1 Infanterie Motorizată "Moldova", municipiul Bălți, Republica Moldova.

Plutonul a fost integrat în cadrul unei structuri de nivel companie de infanterie, alături de două plutoane de infanterie și un pluton de aruncătoare cal. 82 mm, din cadrul Batalionului 11 Motorizat/Brigada 1 Infanterie Motorizată "Moldova".

Activitățile de instruire au avut ca obiective principale: creșterea interoperabilității între structurile participante, executarea exercițiilor tactice cu trageri de luptă/LFX, exersarea în comun a tehnicilor, tacticilor și procedurilor privind desfășurarea acțiunilor tactice defensive, la nivel grupă și pluton.

În data de 11 mai, pe timpul executării exercițiilor tactice cu trageri de luptă, în cadrul Centrului de instruire, au participat comandanții structurilor implicate, colonel Ion Ojog – comandantul Brigăzii 1 Infanterie Motorizată și locotenent-colonel Ovidiu Pădurariu – comandantul Batalionului 634 Infanterie, precum și locotenent-colonel Ciprian Efimov - atașatul apărării, militar și aero, de la Ambasada României la Chișinău.

O prezență onorantă a fost cea a domnului Petrișor Dumitrescu, consulul României la Bălți, care a fost invitat la exercițiile tactice cu trageri de luptă și la ceremonia de închidere a activității. Domnia sa a felicitat militarii participanți, pentru loialitatea, devotamentul și dăruirea de care au dat dovadă pe timpul desfășurării activităților de instruire.

Text: VasileVânău

Foto: Daniel Brînzei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2