Stronger together

 

Comandantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general de brigadă Bogdan Cernat și comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,, General Grigore Bălan”, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba, au participat în data de 17 mai, la secvența demonstrativă din cadrul exercițiului  multinațional ,,TransylvanianDragons 23”.

În ultimele două săptămâni militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” s-au instruit alături de colegii cehi în poligonul automatizat Bogata-Stejeriș. Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a pus în acțiune elementele de manevră, de sprijin prin foc și cele de sprijin logistic ale structurilor participante, care și-au sincronizat perfect eforturile, astfel încât, obiectivele de instruire să fie atinse la cel mai înalt nivel.

Accentul a fost pus pe consolidarea parteneriatului existent între cele două structuri și creșterea nivelului de interoperabilitate, elemente esențiale în planificarea, organizarea și desfășurarea exercițiilor în comun.

 

***

Exercițiul ,,TransylvanianDragons 23” face parte din seria de exerciții multinaționale desfășurate de către militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”  în parteneriat cu cei ai Batalionului 71 Mecanizat ,,Siberians’’ din Republica Cehă, colaborare care a început  în anul 2019 și continuă până în prezent.

 

Text: Raluca Mureșan

Foto: Raluca Mureșan, Brehar Flaviu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2