Militari rezerviști voluntari se pregătesc pentru participarea la competiții internaționale din Germania și Finlanda

 

În preajma sărbătoririi zilei ,,rezervistului militar”, cu sprijinul militarilor Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa”, vineri, 19 mai, în Poligonul ,,Someșeni” a fost organizat un concurs de tragere cu armament de infanterie, în prezența Președintelui AORR Cluj, gl.mr.(r)conf.univ.dr Ioan Manci.

Rezerviștii militari căștigători, vor reprezenta Armata României la concursurile organizate de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO, în Germania și Finlanda.

Două echipe vor participa pentru prima oară în Germania la un concurs de tragere și aruncarea grenadei organizat de Asociația Rezerviștilor din landul Wurtenberg cu sprijinul Ministerului Apărării din Germania și se vor întrece în probe de tragere cu pistolul, pușca de asalt, mitraliera și aruncarea cu grenada la țintă.

Competiția militar aplicativă MILCOMP din Finlanda cuprinde probe specific competițiilor militare de profil: TCCC ( Tactical Combat Casual Care – primul ajutor pe câmpul de lupta), înot cu obstacole, aruncarea grenadei la punct fix, alergare de rezistență cu orientare în teren și tragere de precizie.

Echipele au fost formate pe baza unei selecții care a avut loc la nivel național din întregul corp al rezerviștilor voluntari. Programul lor de pregătire este desfășurat de Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, membră a Confederației Internaționale a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO.

***

Pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României,  Ministerul Apărării Naționale  a scos la concurs un număr de 2187 de locuri disponibile la nivel național, de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

Etapa de înscriere se desfășoară în perioada 22 mai - 30 iunie 2023.

Toți cei interesați să devină rezerviști voluntari sunt rugați să se adreseze Biroului informare recrutare  din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj, Calea Dorobanților, nr. 8-10, Cluj-Napoca sau la numărul de telefon 0264-433067.

Text: Oana Boier

Foto: Adelina Pîlșu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2