Instrucție comună între geniștii ieșeni și structuri din cadrul SRI

Miercuri, 7 iunie, militarii Companiei 163 Geniu din componența Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, împreună cu specialiștii pirotehniști și antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, au desfășurat activități comune de instruire în poligonul automatizat Mogoșești, în scopul perfecționării capacităților operaționale și coordonării, pentru a răspunde eficient la amenințări și situații de criză.

După o prezentare de tehnică și echipamente din dotarea celor două structuri, militarii geniști au executat o ședință de lucrări de distrugere în medii variate, oferind o imagine clară în privința misiunilor specifice acestei subunități. Punctul culminant a fost reprezentat de crearea unui scenariu tactic prin care s-a urmărit reacția la descoperirea unui colet suspect, moment în care ambele structuri și-au prezentat modul de acționare la o astfel de situație, accentul fiind pus pe alinierea procedurilor și creșterea interoperabilității.

Activitatea de instruire s-a finalizat cu o ședință de trageri cu armament ușor de infanterie, aducând laolaltă cei mai buni trăgători de ambele părți.

Text și foto:Lucian Pasăre

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1