Consolidarea cooperării pe linia apărării împotriva incendiilor între militarii lugojeni

și Detașamentul Pompieri Lugoj

    

              În 14 iunie, în cazarma Batalionului 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” Lugoj, a avut loc un exercițiu de rezolvare a unei situații pe linie de apărare împotriva incendiilor în cooperare cu Detașamentul de Pompieri Lugoj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș.

            Activitatea a avut ca scop exersarea tehnicilor specifice de control, limitare, stingere și înlăturare a efectelor unui incendiu produs spontan în zona de vegetație a unității militare. Conform scenariului, în sprijinul artileriștilor au venit și pompierii militari, care au intervenit cu 2 autospeciale și cu personal calificat pentru acest gen de activități.

            Pe timpul exercițiului s-a remarcat buna cooperare a militarilor lugojeni cu personalul din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj pentru rezolvarea situației create, fiind consolidată coeziunea de acțiune a celor două structuri pe linia apărării împotriva incendiilor.

             Aceste simulări se desfășoară anual, și urmărește antrenarea tuturor forțelor participante în conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a urmărilor produse de o situație de urgență, dar și îmbunătățirea cooperării interinstituționale.

 

 

TEXT: Emanuel Gafița

FOTO: Claudiu Baliga                                                                                                                          

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1