Onor Drapelului Național

Militarii marilor unități și unități din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au sărbătorit Ziua Drapelului, simbol al identității, independenței, suveranității și unității poporului roman prin ceremonii militare.

Cu acest prilej, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Bogdan Cernat a decorat Drapelul de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari.

Totodată, în localitatea Țăgșoru, din județul Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat ceremonia de dezvelire și sfințire a Monumentului Eroilor ridicat în memoria celor care au căzut la datorie săvârșind acte de eroism pe timpul celor două deflagrații mondiale.

Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș, a înmânat Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a conferită de Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, Inspectorului Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, colonelul Cosmin-Florin Chesaru, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor în comun cu Forțele Terestre precum și pentru recunoasterea meritelor personale.

Purtat cu mândrie pe uniformă, Drapelul Național este omniprezent în viața militarilor, în fiecare unitare, la loc de cinste, regăsindu-se catargul pe care flutură faldurile tricolore.

Text, foto: #Divizia4Infanterie

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3